Verschillende soorten mala’s

Malas worden gemaakt van verschillende soorten materialen zoals hout, edelstenen, zaden en zelfs botten. Ze worden reeds duizenden jaren gebruikt en zijn traditioneel bedoelt voor het tellen van gebeden. Mala Spirit heeft zich gespecialiseerd op de verkoop van Rudraksha malas. Of het nu gaat om een volledige Rudraksha mala of een die gecombineerd is (half)edelstenen.

Rudraksha malas

Rudraksha’s zijn de oudst bekende gebedskralen. Het woord Rudraksha is afkomstig uit het Sanskriet en betekent, ’tranen van Shiva’. Volgens de mythologie mediteerde Shiva voor het welzijn van de mensheid, toen hij zijn ogen opende, liet hij tranen uit mededogen voor de mensheid. De tranen transformeerde bij het raken van de grond als Eleacarpus boom.

De bessen die aan de Eleacarpus boom groeien hebben een diep blauwe kleur. In de bes zit de rudraksha kraal zoals Mala Spirit ze gebruikt voor haar mala’s. De rudraksha mala is heilig voor boeddhisten en hindoeïsten.

Rudraksha geven een balancerende energie door het geven van ruimte aan positieve gedachten. In de Veda’s worden de heilige zaden tevens genoemd als traditioneel medicijn. De bekendheid van rudraksha is inmiddels wereldwijd verspreidt en de zaden hebben op liefdevolle wijze hun weg gevonden door, de door mensen gecreërde, grenzen en verschillen tussen religies en nationaliteiten achter zich te laten.

De zaden van Rudraksha variëren in grootte van 3 tot 40 mm. De kleinere kralen zijn het meest zeldzaam en het kostbaarst. Rudraksha zijn duurzaam en gaan tot 8 generaties mee! Belangrijk is dat elke rudraksha kraal verschillende facetten heeft, mukhi’s genaamd. De hoeveelheid mukhi varieerd van 1 tot 21, en minder voorkomend, meer. Elk nummer heeft haar eigen belangrijke eigenschappen. De Rudraksha kralen die Mala Spirit gebruikt zijn die met 5 mukhi, die traditiegetrouw Lord Shiva vertegenwoordigt.

Rudraksha worden ook geassocieerd met de 5 elementen, Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether. De 5 mukhi Rudraksha balanceerd de invloeden die veroorzaakt worden door de elementen.

Mala Spirit biedt originele rudraksha mala’s aan in verschillende varianten, van mala’s met alleen rudraksha zaden tot mala’s waarbij rudraksha’s gecombineerd worden met edelstenen. Tijdens het ontwerpproces letten we in het bijzonder op welke edelstenen we met elkaar combineren zodat we een zuivere mala maken die goed bruikbaar is voor het werken met de energieën van de betreffende edelsteen.

Op deze website kun je op verschillende manieren een mala uitkiezen, bijvoorbeeld op Intentie, Chakra en type edelsteen. Op deze manier wordt de mala meer dan alleen een leuk sieraad. Naar de winkel.