De mystieke eigenschappen van Rudraksha’s genieten wereldwijde interesse

Hun kracht vol van mededogen en liefde laten de gecreëerde grenzen in religie en tussen nationaliteiten achter zich.

De naam ‘Rudraksha’ komt voort uit de hindoeïstische mythologie en betekent de tranen van Shiva. God Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid en liet tranen van medeleven opkomen. De tranen kristaliseerden na het raken van de aarde en veranderde in Rudraksha’s. Sindsdien zijn het heilige bessen voor de hindoeïsten die veelal worden gebruikt voor het maken van mala’s.

Rudraksha’s zijn zeldzaam en kostbaar

Reeds vele eeuwen worden ze spiritueel gedragen en gebruikt voor puja en meditatie, door hindoes en boeddhisten. Rudraksha kralen worden als zeer heilig beschouwd en als genezend in hun effect op de eigenaar of gebruiker. In de veda’s worden de Rudraksha’s naast het gebruik van mala’s, ook genoemd als Ayurvedisch medicijn.

De Rudraksha’s worden duurzaam geoogst, eerlijk verhandeld en ethisch geproduceerd op Bali

De productie biedt een groot aantal banen aan de lokale bevolking. Vanaf het planten van de Eleacarpus (Rudraksha) bomen op duurzame plantages in Zuidoost-Azië, het oogsten van de Rudraksha’s en het vervaardigen van de handgemaakte sieraden. Belangrijk is dat de Rudraksha bomen elk seizoen nieuwe Rudraksha’s schenken en er dus geen bomen verloren gaan voor het maken van de mala’s.

Rudraksha kralen

Rudraksha’s variëren in grootte van 3 mm tot 40 mm. De kleinere zijn het zeldzaamst en meest kostbaar. De kralen hebben een zeer lange levensduur, bekend is dat zij tot acht generaties mee kunnen gaan.
Belangrijk is dat elke kraal een aantal facetten of parten heeft aan de buitenkant, die mukhi’s worden genoemd. Het aantal mukhi’s variëert van één tot 21. Elk nummer heeft een eigen betekenis en kent specifieke eigenschappen met bijhorende voordelen.

Rudraksha Mala Spirit

De rudraksha kraal die Mala Spirit gebruikt voor de mala’s zijn degene met vijf mukhi’s, de kraal die Lord Shiva vertegenwoordigt. Het is de meest gewilde kraal en wordt meestal gebruikt in mala’s die om de hals worden gedragen.

Uniek is dat de Rudraksha’s vers binnen komen, zonder geboorde gaten. Na binnenkomst worden ze geboord in de zelfde richting als dat ze groeien. Op deze manier worden ze ook in de mala geknoopt. Dit is een belangrijk aspect omdat hiermee de prana – de energie – in elke kraal behouden blijft.

Elk mala sieraad is met liefde en toewijding gemaakt door de medewerkers van Aum Rudraksha Designs

De medewerkers krijgen niet alleen een eerlijk salaris, ze delen ook 10% van de winst.
De Rudraksha’s en edelstenen worden zowel bij binnenkomst als bij verzending naar Europa, gezegend.

Naar de webshop