Je mala verzorgen

Als je je mala voor het eerst gaat dragen

Je hebt een prachtige, unieke mala uitgekozen geïnspireerd op hindoeïstische gebruiken. Elke mala wordt met de hand gemaakt en draagt ​​een bijzondere energie met zich mee. Je draagt ​​ze als ondersteuning om positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. Geboren en gemaakt uit dankbaarheid en compassie voor jou en de rest van de wereld.

Het hart van onze creatie is de Rudraksha-kraal. Ze brengt de wijsheid en kracht van de oude wijzen en zieners naar de wereld van vandaag in de vorm van hedendaagse mala’s. Elk stuk is handgemaakt en gezegend op Bali.

Wanneer je mala je bereikt, kun je hem meteen dragen. Maar het zou nog mooier zijn als je je intenties en wensen in de gewijde kralen zou zetten. Zo kun je niet alleen een heel andere energie met je mala ervaren, je bouwt er ook een sterkere band mee op. Een kleine ceremonie om je mala te reinigen en op te laden is helemaal niet moeilijk, maar maakt een groot verschil.

Bewustwording en respect zijn de sleutelwoorden – dat geldt niet alleen voor Rudraksha’s. Persoonlijk voel ik me het beste als ik weet dat er voldoende ruimte is voor spontane actie zonder de heilige mala’s waar ik mee te maken heb uit het oog te verliezen. De onderstaande beschrijving is slechts een suggestie en zeker niet de enige manier om een ​​mala te reinigen en op te laden. Het is mijn eigen interpretatie van oude boeken en artikelen die ik heb gelezen in combinatie met ervaringen uit het verleden. Start met het dragen van je mala op maandag, want maandag is de dag van Shiva. Ga op een rustige en vredige plek zitten. Doe wat bloemen in een kommetje met water samen met je mala, steek wierook aan en ontspan. Als je je voldoende ontspannen voelt, was je elke kraal, één voor één. Communiceer daarbij je intentie naar de kralen. Visualiseer dat ze je beschermen, je zegenen en vrede in je ziel brengen. Zeg de mantra “OM HREEM NAMAH SHIVAYA OM”. We zeggen deze mantra omdat de kralen de tranen van Shiva vertegenwoordigen, die ons herinneren aan onze ware aard. Nu kun je je mala gaan dragen.

De verzorging van je mala na verloop van tijd

Het kan voorkomen dat je mala na een tijdje dragen niet lekker aanvoelt. Bedenk dat de kralen veel energie opnemen en dat de mala schoongemaakt moet worden. Om dit te doen, houdt je de mala onder stromend water. Raak elke parel aan met de bedoeling deze te zuiveren. Zodra je de goeroe-kraal hebt bereikt, ben je klaar. Hang de mala buiten om te drogen (een volle maan zou ideaal zijn). Als de mala droog is, kun je deze weer om doen. Als je wilt, kun je ook wat natuurlijke olie op elke kraal doen. Uiteraard is het ook mogelijk om de ceremonie te herhalen zoals hierboven beschreven. Voel je het verschil?

Rudraksha kralen zullen na verloop van tijd donkerder worden, dit is een natuurlijk effect van gebruik en dragen. In feite is dit het gewenste effect aangezien de natuurlijke (lichaams)oliën doordringen in de Rudraksha. Draag de parels zo dicht mogelijk bij je huid.

Als je je mala niet draagt, bewaar de rudraksha mala dan in een zakje en bewaar het op een speciale, schone en bij voorkeur heilige plaats. Houd de mala van de grond en gebruik wierookstokjes voor energetische reiniging tijdens perioden van inactiviteit

WINKEL NU